Opleiding

Professioneel muziekonderwijs

Bij Muziekvereniging Sint Carolus kan iedereen terecht voor gezellige muziekbeoefening, voor kwalitatief professioneel muziekonderwijs en voor het kennis maken met muziek.

De muziekvereniging heeft uitsluitend geschoolde docenten in dienst zodat de kwaliteit gewaarborgd is.

Vroeger bood muziekvereniging Sint Carolus alleen les aan op de instrumenten uit het orkest. Tegenwoordig bieden we veel meer aan. Inmiddels zijn de gitaarlessen niet meer weg te denken bij onze vereniging. Zangles en pianoles behoort inmiddels ook al tot de mogelijkheden. Informeer gerust naar de mogelijkheden door het contactformulier in te vullen.

We bieden verschillende lessen aan. Privélessen, groepslessen, wekelijks of om de week.

Kennis maken met muziek

“Muziek voor alle Kids” (Voorheen MuzieKids Montfoort)

“Muziek voor alle Kids” is een ambitieus project voor de Montfoortse scholen waarbij jaarlijks al sinds 2015 meer dan 100 kinderen uit groep 5 op een aansprekende moderne manier kennis maken met muziek.

Geen saaie “Algemene Muzikale Vorming” en blokfluiten, maar flitsende lessen in de klas, muziek maken op echte instrumenten en leren zingen op een manier waarbij je niet stil kan blijven staan.

Wij willen met dit project; op een niet-competitieve manier verbinding leggen tussen de kinderen (van de verschillende scholen onderling), hun ouders en de muziekvereniging Sint Carolus, samen muziek maken en plezier beleven, een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen, een positief sociaal klimaat creëren en uiteraard kinderen interesseren voor muziekbeoefening.

Het project is met name mogelijk gemaakt door de jaarlijkse steun van hoofdsponsor Kiremko. Daarnaast had dit project niet kunnen draaien als wij instrumenten niet voor een gering bedrag zouden kunnen huren van “Stichting instrumentdepot” van “Stichting het Leerorkest” uit Amsterdam. En ook de bijdragen van de gemeente Montfoort, de Rabobank, Makelaardij Roelse en de BVM waren onontbeerlijk.

“Muziek voor alle Kids” heeft de potentie uit te groeien tot een project wat niet alleen groep 5 kids bereikt maar ook jongere en oudere kinderen. Superveel potentie die we er graag uithalen komende jaren.