Koperblaasinstrumenten

Michiel de Boer

Lesdagen:

Maandagmiddag – leerlingen
Maandagavond – leerling orkest en de Harmonie

Websites:

www.hillsback.nl, www.jaydeebrassband.nl, www.usbb.nl

Michiel de Boer (1993) komt uit Leersum waar hij begonnen is als trombonist bij harmonie Eendracht Maakt Macht Leersum. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium Rotterdam waar hij les kreeg van Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Bart van Lier, Andy Hunter en klassiek les kreeg bij Alexander Verbeek.

Michiel speelde bij diverse orkesten waaronder het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest bij Danny Oosterman, Nederlands Studenten Jazz Orkest, DWSO, Gallowstreet, Valvetronic Brassband, Jong Metropole, Zomerorkest Nederland (als gastsolist) en Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Momenteel speelt hij bij de Hillsback Brassband (medeoprichter) in Utrecht, JayDee Brassband en de Utrechtse Studenten Bigband.

Michiel geeft verder les bij harmonie De Vriendschap in Woerden, muziekschool De Bilt en Fanfare Excelsior IJsselstein in de instrumenten trompet, trombone, hoorn, euphonium en bastuba. Bij het lesgeven aan beginnende leerlingen begint hij vaak met het aanleren van liedjes op het gehoor. In het vervolg werkt hij aan het ontwikkelen van een muzikaal gehoor en ritme, leren noten lezen, leren samenspelen, techniek en leren improviseren.

Het belangrijkste is dat de leerling plezier haalt uit het koperblazen. De focus van de lessen zal dan ook liggen op het leren beheersen van het instrument en het leren samenspelen met andere leerlingen.

Hobo

Quentin Rychner

Foto credit: Milagro Elstak

Lesdag:

Vrijdag

Quentin Rychner (1991), geboren in Genève, speelt vanaf zijn zesde piano. Tussen 2007 en 2012 studeerde hij hobo met Béatrice Zawodnik aan het Conservatoire Populaire de Musique in Genève. In 2012 werd hij toegelaten aan het Utrechts Conservatorium in de klas van Ernest Rombout waar hij in juni 2017 afstudeerde. Na een pre-master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Miriam Pastor Burgos heeft Quentin zijn masterdiploma gehaald aan Codarts te Rotterdam in de klas van Hans Wolters en Maarten Dekkers.

Als hoboïst heeft hij in velen orkesten in Zwitserland, Frankrijk en Nederland gespeeld, onder leiding van Jan-Willem de Vriend, Jean-Claude Picard, Antoine Marguier, Lucas Vis, Daan Admiraal e.a. Tussen 2013 en 2020 was hij lid van het Utrechts Studenten Concert onder leiding van Bas Pollard. Ook op het gebied van kamermuziek treedt hij vaak zowel in Nederland als in het buitenland op. Samen met Duco Burgers vormt hij sinds 2013 het Gerard Dou Duo.

Sinds 2013 geeft Quentin privé-hoboles en in 2015 wordt hij aangesteld als hobodocent aan de Muziekschool Sint Carolus te Montfoort. Naast zijn instrumentale activiteiten, is Quentin ook componist van diverse piano-, kamermuziek- en orkestwerken. Zijn Requiem voor sopraan, koor en orkest is in première gegaan te Genève in 2011.

Saxofoon

Roos Ahsmann

Lesdag:

Maandag

Roos Ahsmann (1997) komt uit de Betuwe, waar zij begon als saxofonist bij Kunst Na Arbeid te Ingen. In 2016 startte ze haar saxofoon opleiding aan het conservatorium in Utrecht, om vervolgens haar studie te vervolgen aan het conservatorium in Oslo en Groningen. Ze kreeg door de jaren heen les van Johan van der Linden, Femke IJlstra, Geir Holm, Vibeke Breian en Johannes Thorell.

Roos heeft bij verschillende orkesten gespeeld en is momenteel vaste saxofonist bij Philharmonie Gelre. Ook is Roos saxofonist in verschillende theaterproducties, zoals Peter en de Wolf, waarmee ze nationaal rondreist.

Roos geeft naast muziekvereniging Sint Carolus ook les bij Muziekvereniging Crescendo Voorthuizen en Rhedelijk Cultureel. In haar saxofoon lessen vindt ze het waardevol om te kijken naar de leerling en daarop in te spelen. Muziek kan erg kwetsbaar zijn en haar doel in de lessen is dan ook om veiligheid te creëren en plezier te hebben! Als er energie vrij komt tijdens het muziek maken, is dat het mooiste wat er is. Al spelenderwijs leert men, is Roos van overtuigd!

Dwarsfluit

Karen Snoei

Lesdag:

Woensdag

Website:

www.barleycord.nl

Karen Snoei (1968) studeerde fluit (klassiek) aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Pieter Odé. In 1996 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus. Als fluitdocent is Karen al sinds 1997 verbonden aan Muziekvereniging Sint Carolus te Montfoort en heeft zij een eigen lespraktijk aan huis in Amersfoort. Ook werkt zij als docente bij Quintus, Centrum voor Kunsteducatie te Kampen en IJsselmuiden.

Naast haar functie als docent maakte Karen als 1ste altfluitiste deel uit van Het Nederlands Fluitorkest: een professioneel orkest dat geheel bestaat uit dwarsfluiten, van piccolo tot sub-contrabasfluit. Helaas bestaat dit orkest niet meer.

Als fluitiste is Karen ook inzetbaar in orkesten. Zo heeft zij diverse malen met het Dordts Kamerorkest de Mattheus Passion en de Johannes Passion uitgevoerd.

Momenteel speelt ze in de band Barleycord op onder andere de fluit, altfluit, tinwhistle, low whistle en zang & percussie!

De combinatie lesgeven/uitvoerend musiceren vindt Karen ideaal. Dit houdt haar, volgens eigen zeggen, scherp.

Klarinet

Ria Boeijen

Lesdag:

Dinsdag

Ria Boeijen studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg waar zij in 1993 haar diploma docerend Musicus behaalde. Ria is werkzaam als klarinetdocent bij diverse culturele instellingen waaronder Kunstkwartier in Helmond. In 2016 volgende zij de post HBO opleiding ‘muziekeducatie in het primair onderwijs’ aan het conservatorium van Amsterdam.

Naast haar werkzaamheden als klarinetdocent staat zij inmiddels ook als vakdocent muziek voor de klas op diverse basisscholen.

Ria is tevens klarinettist bij o.a. Harmonieorkest ‘Oefening en Uitspanning’ uit Beek en Donk (concertmeester). Ook op het gebied van de kamermuziek laat zij van zich horen met ‘Ensemble VI’ dat vooral concerten verzorgt in de regio Amsterdam.

Gitaar (zowel akoestische-, elektrische- als basgitaar)

Michiel Bel

Lesdag:

Donderdag

Website:

www.michielbel.com

Michiel Bel verzorgt (bas)gitaarlessen op zowel akoestische als elektrische gitaren. En de basgitaar.

Het repertoire loopt van kinderliedjes tot pop/rock. Iedereen is welkom en alle stijlen kunnen behandeld worden.

Michiel geeft al 19 jaar les aan verschillende muziekscholen door het hele land. Hij treedt zelf vaak op met een scala aan verschillende bands.

Op zijn website vind je alle muziek die Michiel ooit gemaakt heeft inclusief filmpjes en foto’s.

Als je een keer langs wilt komen voor een vrijblijvende proefles ben je natuurlijk altijd welkom.

Gitaar

Michael van Dijk

Lesdag:

Dinsdag

Website:

www.michaelvandijk.com

 

Michael van Dijk is pas 23 jaar oud, komt uit Giessenburg en is tegenwoordig woonachtig in Utrecht. Hoewel hij nog jong is, heeft hij al jarenlange ervaring met lesgeven in zowel privé verband als klassikaal verband.

Michael studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium van Tilburg en deed een minor elektrisch gitaar aan het Utrechts conservatorium. Als uitvoerend musicus viel hij diverse keren in de prijzen bij het Prinses Christina Concours. Hij bracht het tot de finale in de Doelen Rotterdam, en won verschillende aanmoedingsprijzen, waaronder de Gaudeamus Muziekweekprijs voor zijn unieke interpretatie van een moderne compositie.

Het belangrijkste in de lessen van Michael is dat de leerling centraal staat: iedere les is een maat-op-maatpakket!

Slagwerk

Erwin Oudshoorn

Lesdag:

Donderdagavond - Slagwerkgroep Slagkragt

Websites:

www.circlepercusion.nl, www.houseofcircles.nl, www.idodrumworkouts.nl

Erwin studeerde klassiek slagwerk, waaronder een aantal jaar aan het conservatorium van Hilversum. In die tijd volgde hij ook lessen en masterclasses bij de drummers Dennis ChambersDave WecklVinnie Colaiuta en Terry Bozzio. Vanaf 1993 volgde hij lessen bij Gijsbert Zwart en Willem Jansen waardoor hij in contact kwam met de Japanse en Afrikaanse trommelkunst.

Inmiddels speelt hij al jarenlang op het Japanse instrumentarium van Circle Percussion en heeft hij de afgelopen 25 jaar lessen gevolgd bij de grote Japanse taikomeesters Yoshikazu Fujimoto, Katsuji Kondo, Eiitsi Saito en Ryutaro Kaneko.

Met Circle Percussion heeft hij op vele grote podia over de gehele wereld mijn trommelkunsten vertoond. Mede door deze ervaringen en door zijn interesse in de achterliggende culturen weet hij de slagwerkkunst op een geheel eigen wijze over te brengen op zijn leerlingen.

Zijn filosofie is dat muziek maken gaat over de aandacht voor het instrument en de aandacht voor het bespelen van dat instrument in een groep. Erwin speelt met veel energie. Die energie zit in iedereen. Je moet even weten waar het zit en er dan aanspraak op maken… en vervolgens muziek blijven maken met beide benen op de grond. Maar tussen dát te begrijpen en het uitvoeren… dat is vaak een hele lange weg. En juist die weg wil ik met mijn leerlingen bewandelen.

Ik leer mijn leerlingen authentiek te durven zijn… ze vrij te laten spelen… daar gaat het mij vooral om.

Slagwerk

Patrick Streng

Lesdagen:

Woensdag en vrijdag

Websites:

www.circlepercusion.nl, www.houseofcircles.nl, www.rommelenentrommelen.nl

Trommelen zit hem in het bloed, maar pas op 12-jarige leeftijd meldde Patrick zich aan voor zijn eerste slagwerklessen bij muziekvereniging Sint Carolus.

Patrick volgde eerst slagwerklessen bij Erwin Oudshoorn, om vervolgens in 1999 een studie te starten aan het conservatorium in Utrecht. Tijdens dit zes jaar durende studietraject werd Patrick begeleid door diverse docenten waaronder Johan Faber, Paul Jussen, Victor Oskam, Hans Zonderop en Werner Otten. Hij ronde zijn opleiding in juni 2005 succesvol af.

Sinds 2000 speelt Patrick bij Circle Percussion. Hij maakte zich het Japanse Taiko Drumming eigen door trainingen en lessen te volgen bij Gijsbert Zwart en Erwin Oudshoorn en Masterclasses te volgen bij KODO-spelers Ryutaro Kaneko en Eiichi Saito.

Patrick is sinds 2005 fulltime speler en productieleider bij Circle Percussion. Patrick is werkzaam als docent-trainer bij Dutch Taiko School ‘House of Circles’ en geeft bij muziekvereniging Sint Carolus al jarenlang slagwerklessen in de breedste zin van het woord. Verder speelt Patrick als freelancemusicus bij diverse theater en muziekgezelschappen.

Slagwerk

Wouter van der Wildt

Lesdagen:

Dinsdag en donderdag – leerlingen
Donderdagavond – Mini-Slagkragt

Websites:

www.circlepercusion.nl, www.houseofcircles.nl

Wouter begon als 8-jarige jongen met slagwerk bij Muziekvereniging St. Carolus, onder leiding van Erwin Oudshoorn. Al snel bleek dat hij het vak in wilde. Hiervoor werd een intensief leertraject opgezet met lessen van onder andere Viktor Oskam, Hans Hasebos, Gerhard Jeltes en Willem Jansen.

Al snel raakte Wouter betrokken bij Circle Percussion, hét slagwerkgezelschap van Nederland. Hier leerde hij zich de Japanse trommeltechnieken eigen te maken door middel van trainingen en lessen van Erwin Oudshoorn, Gijsbert Zwart, Eiichi Saito en Ryutaro Kaneko.

Inmiddels is hij al heel wat jaren volwaardig speler van Circle Percussion, docent bij Sint Carolus, en freelance-speler bij meerdere muziekgezelschappen.

Tijdens de lessen bij Sint Carolus staan vriendschap en speelplezier van zijn leerlingen altijd voorop. Via deze manier van lesgeven voelen ze zich comfortabel en op hun gemak, waardoor ze op een prettige manier leren om muziek te maken.