Zang

Lisanne de Jong

Lesdag:

Woensdagmiddag en -avond

Websites:

Scott & Young: www.scottandyoung.com
BLEND music: www.blendmusic.nl

 

Lisanne de Jong hoopt dat de wereld meer gaat zingen!
Zingen is gezond, maakt blij, verbindt, vermindert stress en is voor iedereen.
Iedereen kan zingen en elke stem is uniek. En het mooie is; je hebt je stem altijd bij je!

Op jonge leeftijd zat Lisanne bij het kinderen voor kinderen koor en beleefde hier de kracht van samen zingen. Lisanne wist toen al zeker dat haar leven voor een groot deel met muziek gevuld zou gaan worden. Na het volgen van zanglessen bij verschillende docenten, studeerde ze Zang Jazz & Pop en Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Sinds 2010 is Lisanne werkzaam als zangdocent en geeft zowel individuele als groepslessen. Ook geeft Lisanne workshops in het basisonderwijs en was tot voor kort werkzaam als vakleerkracht muziek op Vrijeschool Almere.
Naast het lesgeven brengt Lisanne met haar vriend eigen werk uit onder de naam ‘Scott & Young’ en zingt ze met ‘BLEND music’ op trouwceremonies en evenementen.

Lisanne volgt zelf ook graag lessen, workshops en cursussen om zich te blijven ontwikkelen.

Lesgeven doet Lisanne met aandacht en enthousiasme. Het ontdekken en leren waarderen van jouw eigen geluid, plezier hebben, zelfvertrouwen krijgen en jouw eigen wensen staan centraal in de lessen.

Je bent van harte welkom voor een proefles!

Koperblaasinstrumenten

Huub de Jong

Huub koper

Lesdagen:

Maandagmiddag – leerlingen
Maandagavond – leerling orkest en de Harmonie

Websites:

NJJO: www.njjo.nl
Ricciotti ensemble: www.ricciotti.nl
Bazzookas: www.bazzookas.com
Huub Huub Productions: linktr.ee/huubhuubproductions

 

Huub de Jong (1998) is opgegroeid in Den Haag maar woont sinds 2022 in Amsterdam. Zijn muzikale carrière begon op accordeon, maar deze werd al snel ingeruild voor trompet en aangevuld door o.a. trombone, piano, drums, gitaar en contrabas. Tussen 2016 en 2021 volgde hij de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, met als hoofdinstrument trombone (klassiek & jazz). Daarnaast dirigeerde hij tussen 2018 en 2021 het leerling orkest van muziekvereniging de Phoenix uit Wateringen. Eind 2021 werd hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij sindsdien de bachelor Jazz Trombone volgt.

Naast zijn studie speelt Huub trombone in verschillende orkesten en bands, vaak op projectbasis of als invaller. Zo speelde hij in projectorkesten als het Nederlands Studenten Kamerorkest (2019) en het Nederlands Studenten Jazz Orkest (2019). Ook is hij onderdeel van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (2021-2022), trombonist bij het Ricciotti Ensemble (sinds 2019) en speelt hij regelmatig met skaband de Bazzookas. In 2022 begon hij met het maken van digitale content onder de naam Huub Huub Productions.

Vanaf september 2022 is Huub actief als koperdocent en dirigent van het leerling orkest van muziekvereniging Sint Carolus te Montfoort. Ook dirigeert hij het harmonieorkest van Sint Carolus en Onderling Genoegen (Benschop).

Hobo

Quentin Rychner

Foto credit: Milagro Elstak

Lesdag:

Vrijdag

Quentin Rychner (1991), geboren in Genève, speelt vanaf zijn zesde piano. Tussen 2007 en 2012 studeerde hij hobo met Béatrice Zawodnik aan het Conservatoire Populaire de Musique in Genève. In 2012 werd hij toegelaten aan het Utrechts Conservatorium in de klas van Ernest Rombout waar hij in juni 2017 afstudeerde. Na een pre-master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Miriam Pastor Burgos heeft Quentin zijn masterdiploma gehaald aan Codarts te Rotterdam in de klas van Hans Wolters en Maarten Dekkers.

Als hoboïst heeft hij in velen orkesten in Zwitserland, Frankrijk en Nederland gespeeld, onder leiding van Jan-Willem de Vriend, Jean-Claude Picard, Antoine Marguier, Lucas Vis, Daan Admiraal e.a. Tussen 2013 en 2020 was hij lid van het Utrechts Studenten Concert onder leiding van Bas Pollard. Ook op het gebied van kamermuziek treedt hij vaak zowel in Nederland als in het buitenland op. Samen met Duco Burgers vormt hij sinds 2013 het Gerard Dou Duo.

Sinds 2013 geeft Quentin privé-hoboles en in 2015 wordt hij aangesteld als hobodocent aan de Muziekschool Sint Carolus te Montfoort. Naast zijn instrumentale activiteiten, is Quentin ook componist van diverse piano-, kamermuziek- en orkestwerken. Zijn Requiem voor sopraan, koor en orkest is in première gegaan te Genève in 2011.

Saxofoon

Roos Ahsmann

Lesdag:

Maandag

Roos Ahsmann (1997) komt uit de Betuwe, waar zij begon als saxofonist bij Kunst Na Arbeid te Ingen. In 2016 startte ze haar saxofoon opleiding aan het conservatorium in Utrecht, om vervolgens haar studie te vervolgen aan het conservatorium in Oslo en Groningen. Ze kreeg door de jaren heen les van Johan van der Linden, Femke IJlstra, Geir Holm, Vibeke Breian en Johannes Thorell.

Roos heeft bij verschillende orkesten gespeeld en is momenteel vaste saxofonist bij Philharmonie Gelre. Ook is Roos saxofonist in verschillende theaterproducties, zoals Peter en de Wolf, waarmee ze nationaal rondreist.

Roos geeft naast muziekvereniging Sint Carolus ook les bij Muziekvereniging Crescendo Voorthuizen en Rhedelijk Cultureel. In haar saxofoon lessen vindt ze het waardevol om te kijken naar de leerling en daarop in te spelen. Muziek kan erg kwetsbaar zijn en haar doel in de lessen is dan ook om veiligheid te creëren en plezier te hebben! Als er energie vrij komt tijdens het muziek maken, is dat het mooiste wat er is. Al spelenderwijs leert men, is Roos van overtuigd!

Dwarsfluit

Karen Snoei

Lesdag:

Woensdag

Website:

www.barleycord.nl

Karen Snoei (1968) studeerde fluit (klassiek) aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Pieter Odé. In 1996 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus. Als fluitdocent is Karen al sinds 1997 verbonden aan Muziekvereniging Sint Carolus te Montfoort en heeft zij een eigen lespraktijk aan huis in Amersfoort. Ook werkt zij als docente bij Quintus, Centrum voor Kunsteducatie te Kampen en IJsselmuiden.

Naast haar functie als docent maakte Karen als 1ste altfluitiste deel uit van Het Nederlands Fluitorkest: een professioneel orkest dat geheel bestaat uit dwarsfluiten, van piccolo tot sub-contrabasfluit. Helaas bestaat dit orkest niet meer.

Als fluitiste is Karen ook inzetbaar in orkesten. Zo heeft zij diverse malen met het Dordts Kamerorkest de Mattheus Passion en de Johannes Passion uitgevoerd.

Momenteel speelt ze in de band Barleycord op onder andere de fluit, altfluit, tinwhistle, low whistle en zang & percussie!

De combinatie lesgeven/uitvoerend musiceren vindt Karen ideaal. Dit houdt haar, volgens eigen zeggen, scherp.

Klarinet

Emily Everse

Emily Klarinet

Lesdag:

Dinsdag

Emily Evers (1995), geboren en getogen in Nieuw-Zeeland, begon pianoles toen ze tien was en een jaar later kwam de klarinet erbij. Emily heeft haar Bachelor klarinet behaald in 2015 onder Peter Scholls en in 2016 haar Honours onder Bridget Miles. Daarnaar is Emily naar Nederland verhuisd waar zij in 2021 haar masters klarinet, onder Céleste Zewald bij de HKU, heeft behaald. Verder is Emily recent afgestudeerd van Utrecht Universiteit met een masters in Engels literatuur. Zij heeft ook in 2018 haar Diploma van de Royal Schools of Music behaald op piano.

 

In Nieuw-Zeeland heeft Emily als eerste klarinettist gespeeld in de Wairarapa Local Orchestra. In Nederland heeft Emily als eerste klarinettist en concertmeester bij Philharmonie Gelre gespeeld en is nu concertmeester bij Amicitia te Ijsselstein.

 

Emily is in 2022 aangesteld als klarinet docent bij St. Carolus. Hiernaast geeft zij klarinet en AMV-lessen op verschillende plekken zoals Den Bosch, Wageningen en Ijsselstein, begeleidt zij soms musici op de piano, en geeft concerten met haar klarinet-piano duo. Emily vindt het belangrijk dat muziek maken met plezier gebeurt en gebruikt verschillende methodes om dat voor elke leerling waar te maken.

Gitaar (zowel akoestische-, elektrische- als basgitaar)

Michiel Bel

Lesdag:

Donderdag

Website:

www.michielbel.com

Michiel Bel verzorgt (bas)gitaarlessen op zowel akoestische als elektrische gitaren. En de basgitaar.

Het repertoire loopt van kinderliedjes tot pop/rock. Iedereen is welkom en alle stijlen kunnen behandeld worden.

Michiel geeft al 19 jaar les aan verschillende muziekscholen door het hele land. Hij treedt zelf vaak op met een scala aan verschillende bands.

Op zijn website vind je alle muziek die Michiel ooit gemaakt heeft inclusief filmpjes en foto’s.

Als je een keer langs wilt komen voor een vrijblijvende proefles ben je natuurlijk altijd welkom.

Gitaar (zowel akoestische-, elektrische- als basgitaar)

Lennert Kemper

Lesdag:

Dinsdag

Website:

www.lennertkemper.nl

 

Hallo muziekliefhebber! Mijn naam is Lennert Kemper, professioneel gitarist, muziekdocent, sessiemuzikant en songwriter. Ik geef op de dinsdag moderne gitaarlessen op maat bij St. Carolus!

Persoonlijk lesplan

Persoonlijke begeleiding en moderne lesmethodes. Dat kun je bij mij verwachten! Hiervoor gebruiken we onder meer Musicdott, een volledig digitale leeromgeving waarin wij allebei makkelijk jouw progressie kunnen bijhouden en waar je altijd en overal via een laptop, PC, tablet of smart phone bij je liedjes en oefeningen kunt!

Een essentieel onderdeel van het muziek maken is improviseren! Ik help je graag bij het ontwikkelen van je licks, nootkeuze en techniek, zodat je in elke jamsessie je mannetje staat!

Groepslessen gitaar bieden plezier in muziek en op een leuke manier leren gitaarspelen. Samen met vrienden/vriendinnen of familieleden op gitaarles is gezellig en leerzaam. Groepslessen zijn beschikbaar voor minimaal 2 en maximaal 4 kinderen.

Over Mij

Mijn muzikale reis begon al vroeg. Ik kom uit een familie van muziekliefhebbers en sommige hobbymuzikanten. In mijn basisschooltijd volgde ik slagwerk- en ensemblelessen, maar kwam door mijn ouders al gauw in aanraking met gitaarmuziek, met name rock en blues. Op mijn veertiende ben ik uiteindelijk zelf begonnen met gitaarspelen. Ik heb nooit meer omgekeken en mijn obsessie met het instrument is nooit meer opgehouden!

Op mijn vijftiende kwam ik al in mijn eerste bandje terecht. Vooral mijn eerste bandervaring met landelijke optredens, het schrijven van eigen songs en het opnemen van een demo was een keerpunt in mijn leven. Toen besloot ik dat ik professioneel muzikant wilde worden en ben ik de vooropleiding van het conservatorium aan het internationale Malcolm Davies Music Centre in Den Haag gaan volgen. Later heb ik mij door mijn passie voor het lesgeven en andere mensen helpen tijdens mijn bacheloropleiding gespecialiseerd in muziekagogie en educatie.

In de loop der jaren ben ik als sessiemuzikant, vast bandlid of bandleider betrokken geweest bij verschillende (getekende) bands en projecten, waarmee ik wereldwijd albums uitbreng en op binnen- en buitenlandse podia sta.

Gitaar- en muziekles geven doe ik al vanaf 2008 met veel passie en enthousiasme. Inmiddels heb ik honderden leerlingen geholpen, gecoacht en begeleid om de eerste stappen te zetten of beter te worden op de gitaar of als muzikanten. Mijn lesmethode is modern, flexibel, persoonlijk en gestructureerd - jouw leerdoelen staan voorop!

Slagwerk

Erwin Oudshoorn

Lesdag:

Donderdagavond - Slagwerkgroep Slagkragt

Websites:

www.circlepercusion.nl, www.houseofcircles.nl, www.idodrumworkouts.nl

Erwin studeerde klassiek slagwerk, waaronder een aantal jaar aan het conservatorium van Hilversum. In die tijd volgde hij ook lessen en masterclasses bij de drummers Dennis ChambersDave WecklVinnie Colaiuta en Terry Bozzio. Vanaf 1993 volgde hij lessen bij Gijsbert Zwart en Willem Jansen waardoor hij in contact kwam met de Japanse en Afrikaanse trommelkunst.

Inmiddels speelt hij al jarenlang op het Japanse instrumentarium van Circle Percussion en heeft hij de afgelopen 25 jaar lessen gevolgd bij de grote Japanse taikomeesters Yoshikazu Fujimoto, Katsuji Kondo, Eiitsi Saito en Ryutaro Kaneko.

Met Circle Percussion heeft hij op vele grote podia over de gehele wereld mijn trommelkunsten vertoond. Mede door deze ervaringen en door zijn interesse in de achterliggende culturen weet hij de slagwerkkunst op een geheel eigen wijze over te brengen op zijn leerlingen.

Zijn filosofie is dat muziek maken gaat over de aandacht voor het instrument en de aandacht voor het bespelen van dat instrument in een groep. Erwin speelt met veel energie. Die energie zit in iedereen. Je moet even weten waar het zit en er dan aanspraak op maken… en vervolgens muziek blijven maken met beide benen op de grond. Maar tussen dát te begrijpen en het uitvoeren… dat is vaak een hele lange weg. En juist die weg wil ik met mijn leerlingen bewandelen.

Ik leer mijn leerlingen authentiek te durven zijn… ze vrij te laten spelen… daar gaat het mij vooral om.

Slagwerk

Patrick Streng

Lesdagen:

Woensdag en vrijdag

Websites:

www.circlepercusion.nl, www.houseofcircles.nl, www.rommelenentrommelen.nl

Trommelen zit hem in het bloed, maar pas op 12-jarige leeftijd meldde Patrick zich aan voor zijn eerste slagwerklessen bij muziekvereniging Sint Carolus.

Patrick volgde eerst slagwerklessen bij Erwin Oudshoorn, om vervolgens in 1999 een studie te starten aan het conservatorium in Utrecht. Tijdens dit zes jaar durende studietraject werd Patrick begeleid door diverse docenten waaronder Johan Faber, Paul Jussen, Victor Oskam, Hans Zonderop en Werner Otten. Hij ronde zijn opleiding in juni 2005 succesvol af.

Sinds 2000 speelt Patrick bij Circle Percussion. Hij maakte zich het Japanse Taiko Drumming eigen door trainingen en lessen te volgen bij Gijsbert Zwart en Erwin Oudshoorn en Masterclasses te volgen bij KODO-spelers Ryutaro Kaneko en Eiichi Saito.

Patrick is sinds 2005 fulltime speler en productieleider bij Circle Percussion. Patrick is werkzaam als docent-trainer bij Dutch Taiko School ‘House of Circles’ en geeft bij muziekvereniging Sint Carolus al jarenlang slagwerklessen in de breedste zin van het woord. Verder speelt Patrick als freelancemusicus bij diverse theater en muziekgezelschappen.

Slagwerk

Wouter van der Wildt

Lesdagen:

Donderdagmiddag – leerlingen
Donderdagavond – Mini-Slagkragt

Websites:

www.circlepercusion.nl, www.houseofcircles.nl

Wouter begon als 8-jarige jongen met slagwerk bij Muziekvereniging St. Carolus, onder leiding van Erwin Oudshoorn. Al snel bleek dat hij het vak in wilde. Hiervoor werd een intensief leertraject opgezet met lessen van onder andere Viktor Oskam, Hans Hasebos, Gerhard Jeltes en Willem Jansen.

Al snel raakte Wouter betrokken bij Circle Percussion, hét slagwerkgezelschap van Nederland. Hier leerde hij zich de Japanse trommeltechnieken eigen te maken door middel van trainingen en lessen van Erwin Oudshoorn, Gijsbert Zwart, Eiichi Saito en Ryutaro Kaneko.

Inmiddels is hij al heel wat jaren volwaardig speler van Circle Percussion, docent bij Sint Carolus, en freelance-speler bij meerdere muziekgezelschappen.

Tijdens de lessen bij Sint Carolus staan vriendschap en speelplezier van zijn leerlingen altijd voorop. Via deze manier van lesgeven voelen ze zich comfortabel en op hun gemak, waardoor ze op een prettige manier leren om muziek te maken.